Readiness is all – Stef Kamil Carlens & Dolly Bing Bing

Zingen en creëren om in evenwicht te blijven

Op 14 februari 2022 lanceerden Stef Kamil Carlens en Dolly Bing Bing een nieuwe versie van een song van filosofe Dr. in de wijsbegeerte Elisabeth Van Dam. Met een nieuwe, elegante en extravagante videoclip. De kostuums werden mee vormgegeven door mode-ontwerper Walter Van Beirendonck.

Zij leerden elkaar kennen via Het zoekend hert: beeldend kunstenares, filosofe en doctor in de wijsbegeerte Elisabeth Van Dam – aka Dolly Bing Bing – en muzikant en multi-artiest Stef Kamil Carlens. In 1916 namen zij beiden deel aan ons kunstproject ‘Fenomenologie van de Feniks’. Daarbij presenteerden beiden een beeldend werk, samen met ook Rinus Van de Velde. Bij de inhuldiging sprak zij en zong hij. Ons 10-jarig jubileumfeest over ‘Het dansende denken’ sloten zij af met stomende live-versies van ‘Hymnus an das Leben’ , naar het gedicht van Lou von Salomé, respectievelijk in het Engels (‘Prayer to life’) en het Duits.

Een lijfspreuk naar Shakespeare

Zopas brachten beide artiesten de song en clip ‘Readiness is all’ samen uit. Titel en thema verwijzen naar een frase uit ‘Hamlet’ van Shakespeare, de lijfspreuk van Elisabeths echtgenoot, een hoogleraar en psychiater die haar na een slepende ziekte (ALS) met hun dochtertje moest achterlaten. Met deze kunstzinnige creatie verwerkte de filosofe het proces van afscheid en loslaten. Fragiliteit en het zoeken naar stabiliteit en sterkte, daarover gaat dit meditatieve en hypnotiserende project, hier te bekijken via YouTube. Neem eventjes de tijd om dit fragiele muziekstuk langzaam z’n werk te laten doen.

Voor meer informatie: stefkamilcarlens.be en dollybingbing.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo