FENOMENOLOGIE VAN DE FENIKS

FILOSOFISCHE EXPO

FENOMENOLOGIE VAN DE FENIKS

Op zondag 17 april 2016 om 15 uur presenteert Het zoekend hert enkele bijzondere kunstwerken als illustratie bij de lopende lezingencyclus Denkers van de radicale ommekeer. Daarbij wordt gefocust op de feniks, de mythologische vuurvogel die uit zijn as herboren wordt en waarvan een inspirerende interpretatie te zien is in het nabijgelegen Middelheimmuseum: de Phoenix (1944) van Ossip Zadkine.

Drie hartstochtelijke Belgische kunstenaars presenteren tot zondag 19 juni in het filosofiehuis een speciaal beeldend werk dat voor dit project is geconcipieerd dan wel geselecteerd:

  • RINUS VAN DE VELDE: Getting old sucks
  • ELISABETH VAN DAM: Voodoo Child
  • STEF KAMIL CARLENS: If Life’s a Circle, I Wanna Be Round Too! (Phoenix)

 

Bij de inhuldiging van deze expo wordt een filosofische lezing gehouden door Dr. Elisabeth Van Dam, kunstenares, danseres en doctor in de filosofie (UGent). Thema: Onze hartstochten zijn ware feniksen – Goethe en de kunstenaar. Dichter en kunstenaar Guy Commerman presenteert onder meer zijn winnende gelegenheidsgedicht Labyrint. Rockster en beeldend kunstenaar Stef Kamil Carlens (Zita Swoon, ex-dEUS) presenteert niet enkel een nieuwe sculptuur, hij zingt enkele gloeiende liedjes die het hert zullen doen zinderen.

Fenomenologie van de Feniks. Van zondag 17 april tot en met zondag 19 juni 2016. Vernissage op zondag 17 april 2016 om 15 uur. Inkom: €9. Reserveren verplicht: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo