Onze omgeving

Het zoekend hert ° The searching deer bevindt zich aan een boomrijke lindelaan in Berchem-Antwerpen, in de nabijheid van het beroemde beeldenpark van Middelheim en het Nachtegalenpark.

Deze locatie biedt alles wat u nodig heeft. Winkels, restaurants en cafés vindt u om de hoek, in de residentiële wijk Pulhof. Twee tramlijnen brengen u door het Antwerpse stadscentrum, tot aan de Groenplaats, de Meir of over de Schelde. Buslijnen brengen u in een mum van tijd naar het Centraal station, het station van Berchem-Antwerpen of, via de imposante Cogels-Osylei, naar de dynamische Dageraadplaats met haar attractieve cafés en restaurants.

De Koninklijkelaan dateert uit de roaring twenties. Ze werd ingehuldigd bij een bezoek van Koning Albert I aan het Instituut voor Koloniale Wetenschappen, op de grens tussen de Koninklijkelaan en de Middelheimlaan.

De wijde omgeving ademt de gloriedagen van de Belgische burgerlijkheid van tijdens het interbellum. Op het kruispunt van de Koninklijkelaan en de Elisabethlaan prijkt een oorlogsmonument met Pegasus en griekse heldin. Het kerkhof aan de Koninklijkelaan herbergt monumentale grafstenen en familiekapellen in art deco. De naamgeving van een aantal naburige straten verwijst naar het Belgische koningshuis (Elisabethlaan, Prins Leopoldlaan, Prins Albertlaan) of koninklijke dan wel gecontesteerde dichters (Hilda Ram, Hugo Verriest, Guido Gezelle).

Twee brasserie-restaurants ontlenen hun naam aan de Koninklijkelaan: Royal Lounge, Koninklijkelaan 1, en Chasse Royale, Elisabethlaan 117 A, B-2600 Berchem (Antwerpen). Ook hun ontstaan reikt terug tot het interbellum. Onder het publiek van de Chasse Royale wordt overigens nog een aardig mondje Frans gesproken, al dan niet vermengd met onvervalst Antwerps of Berchems. Andere boeiende restaurants in de buurt zijn De Nachtegaal, Danieli il DivinoDikke Mee, Sonseveria, De Troubadour, het museumcafé MIKA in het kasteel van beeldenpark Middelheim en – iets verderop – de vele prima eethuizen rond de vermaarde Dageraadplaats. Voor algemene informatie: www.resto.be.

 

Onze wijdere omgeving –>

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo