onze wijdere omgeving

Ontspannen tot de dageraad
De boog kan niet altijd gespannen staan. Dat adagium kennen ze nergens zo goed als in de even gezellige als alternatieve uitgaanswijk Zurenborg, op de overgang tussen Berchem en Antwerpen. Op de Dageraadplaats zitten de gasten van café ZeeZicht zelfs nog hartje winter op het terras. Muzikanten, journalisten, kunstenaars en hippe jongelingen vindt u ook in en om de andere taveernes en eethuizen. Onder een stemmige sterrenhemel met 250 blauwe lichtjes, waarin u zelfs de Grote en Kleine Beer kan ontdekken, liggen een speeltuintje en een basket- en voetbalpleintje voor de kids. Op 3 km of amper vijf minuutjes rijden van Het zoekend hert ° The searching deer.

 

Freewheelen langs bouwparels
In Berchem bevindt zich de meest adembenemende straat van België: de Cogels-Osylei met zijn rijke woonpaleizen uit de belle époque. Vandaag wonen hier de schrijvers en kunstenaars bijna huis aan huis. De bewegwijzerde Architectuurroute (32 km) verbindt de Cogels-Osylei onder meer met de Koninklijkelaan en tal van beroemde bouwparels in en om Antwerpen. Vertrekpunt aan de toeristische dienst, Grote Markt 13. De brochure van €2 kan u verkrijgen bij de twee infokantoren van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13 en in het Centraal Station, niveau 0, vlakbij de roltrappen. Extra informatie en eventuele brochures zijn verkrijgbaar via www.provant.be.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo