NEW YORK NINETIES NIGHTLIFE – EVENT

Boekpresentatie Jannah Loontjens, met Bleri Lleshi

NEW YORK NINETIES NIGHTLIFE event 

Het nieuwste boek van filosofe en schrijfster Jannah Loontjens wordt exclusief gepresenteerd op zaterdag 12 maart 2016 in filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer – en dat zal elkeen die erbij was zich nog lang heugen. Een dubbele boekpresentatie met voor elk wat wil(d)s: op zaterdagavond een pittige reflectie op de jaren negentig, met nineties videoclips, cocktails, tequila, Martini én dansvloer – op zondagochtend een Easy-listening day-after-dialoog voor de meer bezadigde denkers, met toch ook beeldrijke muziek, sapjes, water, wijn én lekkere knabbels van onze candygirl van dienst.

Dit alles omdat Jannah Loontjens (1974) een pittige filosofe is en blijft, die in de jaren negentig tot volle wasdom kwam, in New York en Amsterdam, waar ze respectievelijk deelnam aan meesterklassen van Jacques Derrida en actief was als go-go danseres op het podium van de legendarische RoXY. In haar boek Roaring nineties beschrijft Jannah Loontjens ons recentste fin de siècle en spiegelt dat aan de huidige tijd. Het was een tijd waarin geloofd werd dat de grote oorlogen voorbij waren, het was vóór 9/11, vóór de komst van mobiele telefonie en internet, een tijd van multiculturele idealen, voorspoed en optimisme. Jannah Loontjens onderzoekt het beeld dat wij hebben van de roerende jaren negentig, en de verschillen met de decennia die eraan voorafgingen, alsook met de tijd die erop volgde. Ze laat zien hoe grote filosofische kwesties met praktische vragen kunnen samengaan. Op zaterdag wordt haar nieuwe boek gepresenteerd met een lief-kritische reflectie door de Brusselse filosoof Bleri Lleshi (1981), tevens activist en nachtdeejay. Hij reflecteert vanuit zijn politieke theorie, zopas nog verwoord in Liefde in tijden van angst.

New York Nineties Nightlife. Zaterdag 12 maart 2016 in Het zoekend hert ° The searching deer, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem. Inkom: € 14, maar wie het nieuwe boek koopt, krijgt €5 terug. Reserveer via hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo