Filosofiezoeker – de ideale wegwijzer

Het Vlaams-Nederlands FORUMvoorFILOSOFIE, waarvan filosofiehuis Het zoekend hert één van de initiatiefnemers is, lanceerde op Valentijnsdag 14 februari 2016 de speciale portaalsite Filosofiezoeker.eu. Deze nieuwe website bevat links naar alle mogelijke filosofische initiatieven in de Lage Landen – voor filosofen, organisatoren, verenigingen, scholen, pers en publiek.

Filosofiezoeker.eu streeft naar een optimaal publieksbereik. De site werkt als een wegwijzer die een zo breed en overzichtelijk mogelijk aanbod presenteert. De beschikbare informatie wordt opengesteld in vier heldere hoofdrubrieken, die elk uit drie deelrubrieken bestaan. De hoofdrubrieken zijn: 1. Academische en onderwijsfilosofie, 2. Filosofische organisaties en verenigingen, 3. Auteurs, redacteurs en practici, 4. Filosofische media en uitgeverijen.

Al in de aanvangsfase bevat Filosofiezoeker.eu een content met intussen al meer dan 1100 links. Bij de verdere selectie van items streeft de redactie naar objectiviteit met behulp van verdedigbare criteria. Hierbij wordt ze geassisteerd door een adviesraad geleid door Prof. Hans Achterhuis en Dr. Tinneke Beeckman.

Filosofiezoeker.eu wil neutraal informeren en links leggen – naar alle mogelijke denkers, deskundigen en filosofische organisaties in Vlaanderen en Nederland. De inhoud moet op termijn zo volledig mogelijk worden en toch actueel blijven. Daarom krijgen alle gebruikers de kans met een contactformulier tips, aanvullingen en correcties door te geven.

Voor meer informatie: www.filosofiezoeker.euforumvoorfilosofie@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo