EASY LISTENING DAY-AFTER-DIALOOG

Boekpresentatie Jannah Loontjens, met Jamal Mahjoub

EASY LISTENING DAY-AFTER-DIALOOG

Nadat Roaring Nineties, het nieuwste boek van filosofe Jannah Loontjens, op zaterdagavond 12 maart 2016 feestelijk is ingewijd door danslustige wijsneuzen van de meest dynamische generatie(s), nemen op zondag 13 maart om 11 uur wat meer bezadigde maar toch wereldse doordenkers dit filosofische essay nauwkeuriger onder de loep tijdens de even exclusieve Easy-listening day-after-dialoog. Dan wordt u niet enkel vergast op beeldrijke muziek, op sapjes, wijn én lekkere knabbels van de candygirl van dienst, u krijgt naast een presentatie door de schrijfster ook een fijnzinnige analyse door de Brits-Soedanese auteur Jamal Mahjoub.

Deze bijzondere schrijver kent de Nederlandse filosofe en confrater beter dan wie ook, maar is uit een wat ander hout gesneden. Tijdens een Engelstalige reflectie plaatst hij het perspectief dat Jannah Loontjens geeft op de jaren negentig in een internationale, wereldwijde context.  Daarbij bespreekt hij de belangrijke veranderingen in het westen en analyseert hoe deze in de rest van de wereld werden begrepen. Vervolgens toont hij het belang en de invloed van die periode op zowel culturele als politieke ontwikkelingen. Jamal Mahjoub (1960) werd geboren in Londen en groeide op in Soedan. Nadien woonde hij in Engeland, Denemarken, Egypte, Spanje en Nederland. Zeven romans, alsook tal van korte verhalen en essays verschenen onder zijn eigen naam, drie misdaadromans onder het pseudoniem Parker Bilal. Zijn belangrijkste werken zijn in verschillende talen uitgegeven. Jamal Mahjoub won tal van prijzen, zoals onder meer de Guardian African Short Story Prize, de Prix de l’Astrolabe en de Maria Vargas Llosa Premio de Relatos.

Easy-Listening day-after-party in het Nederlands en het Engels. Op zondag 13 maart 2016 om 11 uur in Het zoekend hert ° The searching deer, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem. Inkom: € 14, maar wie het nieuwe boek koopt, krijgt €5 terug. Reserveren verplicht: via hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo