ZONDAG 03-10-2021: LIVE FILOSOFIEGEBEUREN IN HARTJE ANTWERPEN

HOE NU VERDER?

ZONDAG 03-10-2021, 15:00-18:00: DE GROTE ZAAL – ARENBERG ANTWERPEN

Het denk- en essayproject ONZE TOEKOMST HERDENKEN van Het zoekend hert werd op 3 oktober 2021 live afgerond. Met het unieke en zelfstandige slotevenement HOE NU VERDER? – in Arenberg Antwerpen. Minstens zes denkers en een muzikaal topduo slaagden erin te inspireren en te confronteren, maar uiteindelijk vooral te enthousiasmeren.

KLIK HIER OM HET BEKNOPT VERSLAG TE LEZEN

Met welke filosofie kunnen we verder? Die prangende vraag van ONZE TOEKOMST HERDENKEN werd uiteindelijk omstandig beantwoord door 22 denkende schrijvers en schrijvende denkers, in evenveel markante essays. Van hun lezingen werd maand na maand een videofilm geproduceerd en in première gebracht. Duizenden ‘unique viewers’ bleven het verhaal al die tijd nauwgezet volgen. Wie tot vandaag nog niet werd geprikkeld, of onderweg al eens de trappers kwijtraakte, kan de tien boeiende video’s volledig herbekijken via de startpagina van deze website.

DRIE SYNTHESES: DR. TINNEKE BEECKMAN – PROF. KATRIEN SCHAUBROECK – PROF. MARLIES DE MUNCK


Tijdens het unieke live filosofiegebeuren HOE NU VERDER?
brengen dr. Tinneke Beeckman, prof. Katrien Schaubroeck en prof. Marlies De Munck een extra overwogen synthese van al die denkparels. Deze drie academische filosofen herinneren met hun lezing elk aan de voornaamste gedachten van de 6 auteurs die zij tijdens het project hebben ingeleid.

TWEE HOOFDSPREKERS: DR. STEFAN BUIJSMAN – DR. PHILIPP BLOM

Twee internationale en geroemde hoofdgasten reflecteren daarna over de toekomst van denken en handelen. De jonge Nederlandse bolleboos dr. Stefan Buijsman stelt de vraag: ‘Hoe kan filosofie helpen om artificiële intelligentie verstandiger in te zetten?’ De wereldvermaarde filosoof, historicus en romanschrijver dr. Philipp Blom getuigt via een live video-call over ‘de strijd voor een nieuw groot verhaal – en het belang daarvan’. Vanuit zijn wereldstad Wenen in Antwerpen op een megascherm gepresenteerd.

SLOTWOORD DOOR DR. BERT BULTINCK & SLOTAKKOORD DOOR MUZIKAAL TOPTALENT

Het slotwoord wordt verzorgd door de hoofdredacteur van Knack, dr. Bert Bultinck. Een muzikaal slotakkoord door een superieur duo herinnert u er uiteindelijk aan waarom Het zoekend hert zich in de baseline én in het diepste van zijn hert met twee hoofdstromingen blijft associëren: Philosophy & Overnight Sensations. Zo gaat u dus niet alleen denkend of herdenkend, maar mogelijk ook zingend en dansend naar huis.

VOOR MEER INFORMATIE EN RESERVATIES

HOE NU VERDER? – LIVE FILOSOFIEGEBEUREN. OP ZONDAGNAMIDDAG 03 OKTOBER 2021, VAN 15:00 TOT 18:00 UUR. In De Grote Zaal van Arenberg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen. INKOM: € 18,00. Reservaties: www.arenberg.be.

De deuren van Arenberg gaan al open vanaf 14:00 uur. Vanaf dan kunt u terecht in de foyer, waar promotie- en boekenstands staan opgesteld en lekkere drinks beschikbaar zijn.

Gedetailleerde informatie over deze live-manifestatie, alle vorige lezingen en de mini-expo van dit toekomstproject vindt u in onze bewerkte en uitgebreide programmabrochure, doorbladerbaar via issuu.com.

HOE NU VERDER? is een organisatie van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, in samenwerking met Humanistisch Verbond, Knack, De Bezige BijLiteratuur Vlaanderen, Masereelfonds, de Vrijzinnige Dienst van UAntwerpen, het Vlaams-Nederlands FORUMvoorFILOSOFIE en Arenberg.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo