HOE NU VERDER? – Creatieve muziek kan helpen (denken)

Tijdens ‘HOE NU VERDER?’ – het live-filosofiegebeuren op zondag 3 oktober 2021 in Arenberg – presenteert Het zoekend hert voor, tussen en na de zes begenadigde sprekers ook een muzikaal duo met gevoel en klasse: Chantal Acda & Niels Van Heertum. Deze complementaire herten tonen zich die middag meer dan ooit van hun filosofische zijde. Zo wordt dit unieke evenement een dynamische happening met inhoud én zinderingen. 

DAT CHANTAL ACDA HAAR NIEUWSTE WERK tijdens de coronacrisis ontwikkelde, mag u als een meerwaarde beschouwen. Zoals KNACK FOCUS over haar nieuwe album schreef: “De ene lockdownplaat is de andere niet”. Zoals het ene filosofieproject ook het andere niet is, inderdaad. Want een doordacht en innig doorvoeld engagement, daar hebben we meer dan ooit behoefte aan. Al is het maar om elkaar beter te begrijpen.

ZO’N ZINDEREND GEBEUREN ALS ‘HOE NU VERDER?’ wilt u alleszins niet missen, denken wij. Dit geestelijke vaccin wordt alvast niet met naalden toegediend, maar met extra zorg en warme instrumenten, klank- en kleurrijk.

CHANTAL ACDA

CHANTAL ACDA (1978) is een even sensibele als creatieve solo-artieste met internationale reputatie, ook bekend als muzikante bij Isbells en schrijfster van een groot aantal eigen songs. Geboren in Helmond, woont zij intussen al vele jaren in Antwerpen, waar ze indertijd naartoe werd gelokt door wat ze omschrijft als “het Belgische muzieklandschap”. Intussen heeft Chantal Acda al vijf soloalbums op haar naam en maakte ze furore op tal van landelijke podia, van Dranouter tot Jazz Middelheim, en ook in het verre buitenland.

De pers over haar nieuwste album:
HUMO ★★★★½: “Voor Saturday Moon van Chantal Acda trekken we een vers blik superlatieven open.”
De Morgen ★★★★: “Saturday Moon is een godswonder vanaf de schoft over de rug naar de staart.”
Focus Knack ★★★★: “De ene lockdownplaat is de andere niet.”
OOR: “Zij is het die met haar zuivere, zalvende stem de fraai verwoorde zoektocht naar connectie en innerlijke rust naar een zeldzaam hoog niveau tilt.”

NIELS VAN HEERTUM

NIELS VAN HEERTUM (1990) is België’s meest veelzijdige euphoniumspeler. Uit een instrument dat ‘welluidendheid’ betekent – eu-phonos – kunnen moeilijk anderedan aangename luisterervaringen voortkomen. Sinds zijn studietijd begeeft Niels Van Heertum zich in uiteenlopende muzikale werelden en op binnenlandse en buitenlandse podia. Hij werkte niet alleen graag voor en met Alain Platel, maar ook met avontuurlijke bands zoals Ifa y Xango, Linus, Book of Air: vvolk. Begin 2017 produceerde hij zijn eerste solo-cd JK’s kamer +50.92509° +03.84800°. In oktober 2017 verscheen een tweede cd onder zijn hoede: evergreen van Veder, bij zijn eigen platenlabel Aspen Edities. In 2018 werd hij Artist in Residence in de Warande in Turnhout. In dat jaar ontving hij de Sabam Jazz Award voor opkomend talent. In 2019 verscheen nieuw solowerk in de vorm van een splitalbum met de Pakistaans-Amerikaanse muzikant en componist Shahzad Ali Ismaily. Na meer dan een jaar de adem inhouden, herleeft hij deze zomer en dit najaar, onder meer aan de zijde van Naima Joris en Chantal Acda, met recht-uit-het-hert-klanken die de kleinste haartjes kunnen beroeren.

VOOR MEER INFORMATIE ‘HOE NU VERDER?’: WWW.HETZOEKENDHERT.BE

VOOR RESERVERINGEN: WWW.ARENBERG.BE

‘HOE NU VERDER? – SMACHTEN NAAR BEVRIJDENDE GEDACHTEN’ is een organisatie van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer in samenwerking met Humanistisch Verbond, Knack, De Bezige Bij, Masereelfonds, Literatuur Vlaanderen, Stichting Sanegeest, Arenberg en andere partners.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo