FILMREEKS ‘VRIJ LEZEN IN DE NATUUR’ #4

‘IN DE OGEN VAN MEDUSA LEZEN’

VIDEO-DOCUMENTAIRE MET DR. DIMITRI GOOSSENS – FILOSOOF  EN ‘HORROR-PROFESSOR’ – EN HANNAH MOSS

EEN NIEUWE ‘NATUURFILM’ VAN HET ZOEKEND HERT, IN SAMENWERKING MET HUMANISTISCH VERBOND, MET DE STEUN VAN UITGEVERIJ BOOM

LANCERING OP SAMHAIN, DAN WEL HALLOWEEN: DINSDAG 31 OKTOBER 2023, VANAF 21 UUR – VIA DEZE LINK

In de vierde editie van onze gesmaakte videoreeks ‘VRIJ LEZEN IN DE NATUUR’ presenteert Dr. Dimitri Goossens markante passages uit zijn filosofische ‘horror-boek’ In de ogen van Medusa (uitgeverij Boom Amsterdam).

ZIJN DWAALTOCHT OP DE HISTORISCHE BEGRAAFPLAATS VAN LAKEN BEGINT BIJ EEN REPLICA VAN ‘DE DENKER’ VAN RODIN. Gaandeweg verwijst de doctor in de wijsbegeerte naar de aantrekkingskracht van zombies, vampieren en illustere gedaanten zoals Dr. Frankenstein, Dracula of hun bloedbroeders uit The Walking Dead. Zo ervaart u waarom angstaanjagende monsters en choquerende beelden blijven boeien. Tevens toont de ‘horrorprofessor’ aan dat in de bloederige wereld van slashers, shock en gore diepere betekenissen te ontdekken vallen. Sterker nog: volgens deze schijnbaar donkere, maar altijd verlichte denker valt in horror de hartslag van de menselijke conditie te ontwaren.

BELEEF ZIJN INDRINGENDE ZINNEN EN SCHERPZINNIGE INZICHTEN VANOP DE OUDSTE BEGRAAFPLAATS VAN HET BRUSSELSE GEWEST. Op een oppervlakte van 6 hectare bevinden zich hier, in de schaduw van de kerk, tal van spirituele dan wel macabere beeldhouwwerken. Een romantische omgeving en respectvol openluchtmuseum als geen ander. In de ondergrondse galerijen van Laken liggen zowat 4.000 mensen begraven. Bovengronds intrigeren allerlei monumenten, heiligenbeelden en treurende gestalten, tot en met de sculptuur van een dode, ooit zo heldhaftige soldaat… languit en definitief verslagen op zijn grafsteen.

OOK DE BEGRAAFPLAATS VAN BERCHEM (ANTWERPEN) DEED DIENST ALS EEN BIJZONDERE PLEK VOOR EEN AANTAL SPANNENDE INTERMEZZO’S. Daar wordt Dimitri Goossens intens gesecondeerd, dan wel strijdlustig bekampt door een eigentijdse Medusa: de Amerikaanse operazangeres en actrice Hannah Moss, partner van de auteur.

‘VRIJ LEZEN IN DE NATUUR #4 – Dr. Dimitri Goossens: ‘IN DE OGEN VAN MEDUSA LEZEN’. Vanaf Samhain, dan wel Halloween- dinsdagavond 31 oktober 2023 om 21:00 uur – gratis te bekijken en te herbekijken via deze website. Klik vanaf dan maar meteen op deze link of in de grote foto – en kijk uw ogen uit!

IN DE OGEN VAN MEDUSA. FILOSOFIE EN DE DUISTERE SPIEGEL VAN HORROR |Dimitri Goossens | Boom, Amsterdam | Paperback | ISBN 9789024457328 | 01.01 | 288 blz.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE BEGRAAFPLAATS VAN LAKEN EN ANDERE BRUSSELSE BEGRAAFPLAATSEN: ZIE DEZE WEBSITE

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo