STEF KAMIL CARLENS & BOB DYLAN – ALBUM & TOUR

HISTORISCH BOB-EVENT NU OOK OP CD

Jaren vooraleer Bob Dylan zich definitief uitte met het meesterlijke boek ‘Philosophy of the Modern Song’ had filosofiehuis Het zoekend hert de singer-songwriter al meermaals geëerd om zijn poëtische én wijsgerige talenten. Zowel bij zijn 70ste als bij zijn 80ste verjaardag fêteerden wij de meester en zijn denkwereld met speciale initiatieven: de boekpresentatie van ‘Bob Dylan in de studio’ met auteurslezing en live-concert in 2011, respectievelijk een nachtelijk concert op video in 2021. Waarlijk hoogtepunt was het jongste exploot, namelijk de onvergetelijke samenwerking met de altijd gedreven Stef Kamil Carlens, die zich al meermaals met eigen kracht en inzicht op het werk van Bob had toegelegd. Onvergetelijk was de uitwerking, captatie en uitzending van ons gezamenlijke video-event, starring SKC & The Gates Of Eden, op de vooravond van Bob’s 80ste verjaardag (vanaf 11 uur voor middernacht om precies te zijn). Bijzonder fijn en hartverwarmend dus dat de geluidsopnames daarvan weldra op cd en elpee worden uitgebracht – en dat daaruit vanaf 3 maart alweer een live-tour voortvloeit.

DUBBEL CD & DUBBEL LP

Op 25 februari 2023 verschijnt de dubbel-cd, respectievelijk dubbel-lp ‘Stef Kamil Carlens & The Gates Of Eden / Play Bob Dylan / Live 2021-2022’. Op de eerste CD (respectievelijk side 1 & 2 van de elpee) davert ons concert ‘Bob, till we drop, a Midnight Special’, opgenomen in Hoboken, meer bepaald in The Rabbit Field Studio van Stef Kamil Carlens. Op de tweede CD (side 3 & 4 van de elpee) staan opnames van live-shows uit 2022 in de Lage Landen, meer bepaald in Utrecht, Breda en Antwerpen. Op 10 februari 2023 wordt uit dit dubbelalbum al een track gereleased met een meervoudig interpreteerbare titel: ‘Most Likely You Go Your Way (And I’ll Go Mine)’.

THE CREDITS

Side one & two / CD 1: Recorded live at The Rabbit Field, Hoboken, Belgium by Stef Kamil Carlens – Song selection by Stef Kamil Carlens & Eddy Strauven – Mixed by Gilles Martin at Farside Studio, Saint Brisson Sur Loire, France
Side three & four / CD 2: Recorded live at Mezz Breda, Tivoli, Utrecht – The Netherlands & De Roma, Antwerp – Belgium by Hendrik Muylaert
Mixed by Stef Kamil CarlensMaarten Moesen at The Rabbit Field – Mastered by Karel De Backer
Photography by Frank Stappaerts (voor Het zoekend hert), Henny Van Riel, Joris Bulckens, Hans Buyse & Katja Stonewood
Artwork by SKC & Alain Rylant – Production Manager: Laurence Bourgeois

THE GATES OF EDEN 

Stef Kamil Carlens – vocals, acoustic, electric & resophonic guitar – Geert Hellings – acoustic, electric & weissenborn guitar – Simon Pleysier – electric guitar – Thomas De Prins – Hammond L-100 organ, Fender Rhodes piano, Wurlitzer piano, Moog Grandmother, Mellotron, Hohner Symphonic 31 – Matt Watts – piano, Philicorda organ, Roland JU-08, Hohner Pianette – Mirko Banovic – bass – Sam Gysel – drums – Liz Accoe – vocals – Karoline Leki Kamosi – vocals – Rahmat Emonds – vocals
(Karoline Leki Kamosi zingt op kant 1 en 2, Rahmat Emonds vervangt haar op kant 3 en 4 (Leki revalideert intussen immers van een herseninfarct).

EEN TOUR IN MAART

Natuurlijk wil elke Bob-fanaat deze unieke elpee dan wel cd in zijn/haar/hun Dylan-collectie. Maar wie intussen nog eens graag de verjaardagsfilm ziet, kan die gratis blijven bekijken op YouTube. Wie zich nog liever live door Stef Kamil Carlens & The Gates of Eden laat overrompelen, kan daarvoor in de maand maart op tal van plaatsen terecht. Hier een overzicht van alvast 10 geplande concerten:

01/03/2023                        Aarschot – CC Het Gasthuis –Tickets
02/03/2023                        Lier – Liers Cultuurcentrum – Tickets
05/03/2023                        Brussel–  AB –Tickets
09/03/2023                        Kortrijk – Schouwburg – Tickets
11/03/2023                        Oostende – De Grote Post – Tickets
15/03/2023                        Sint-Niklaas – Stadsschouwburg – Tickets
17/03/2023                        Mol – Cultuurcentrum – Tickets
21/03/2023                        Hasselt –  CCHA/cultuurcentrum – Tickets
30/03/2023                        Leuven –  Het Depot – Tickets

31/03/2023                        Gent – De Vooruit – Tickets

Voor meer informatie over cd en lp: www.starmanrecords.com. Voor meer informatie over Stef Kamil Carlens en al zijn projecten: www.stefkamilcarlens.be

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo