MINI-ROADMOVIE ‘THUIS IN DE WERELD’

MINI-ROADMOVIE

‘THUIS IN DE WERELD, DE WERELD ALS HUIS’

Naar aanleiding van de World Philosophy Day 2021 schreef professor Katrien Schaubroeck voor Het zoekend hert een diepgravend essay over filosofisch reizen en thuiskomen. Een van de cruciale vragen die ze stelt: “Zouden we niet eenvoudigweg in gedachten kunnen reizen? Zou ook filosoferen niet een vorm van reizen kunnen zijn?” In een speciale mini-roadmovie, in opdracht van Het zoekend hert en Humanistisch Verbond, krijgen deze en andere vragen een filmische omkadering. Nu te beleven via Vimeo.

Op de vooravond van Werelddag voor Filosofie reisde de filosofe en auteur van Antwerpen Centraal Station met treinen en een bus naar haar boekpresentatie in de ISVW – Internationale School voor Wijsbegeerte – nabij Amersfoort. In haar spoor een dynamische cameraploeg van Stonewood Filmhouse die haar tocht sfeervol in beeld brengt.

Terwijl het buiten duistert, filosofeert de professor, vertrekkend van een statement van Blaise Pascal, in interactie met Alain de Botton, Charles Baudelaire, Emily Thomas, Henry David Thoreau en de 18de-eeuwse zonderling Xavier De Maistre. Zich meer en meer afvragend wat Maria Simon, hoofdpersonage en dorpsvrouw uit de legendarische tv-serie ‘Heimat’, zou vinden van al dat reizen, van de zogenaamde ‘Fernweh’ en andere strevingen …

Uiteindelijk focust Katrien Schaubroeck op de missie van de ISVWInternationale School Voor Wijsbegeerte, een filosofisch instituut waar denkers de tijd nemen om nieuwe en diverse gedachten te verkennen. Ten slotte formuleert ze een innige wens.

Bekijk meteen onze mini-roadmovie. Onderweg beleeft u verrassende uitzichten en inzichten, met treffende citaten uit het essayboekje. Deze film, speelduur 15 minuten, bevat verrassende beelden en tal van citaten uit het essay.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo