DE KRUISBESTUIVINGEN – Harold Polis & Ignaas Devisch

BOEKPRESENTATIES VAN AUTONOMIE VAN HAROLD POLIS EN VUUR VAN IGNAAS DEVISCHNU OOK VIA YOUTUBE TE HERBEKIJKEN

DE NOODZAAK VAN VUUR IN MENS EN NATUUR

Harold Polis, een van de meest legendarische uitgevers in de Lage Landen, presenteerde op woensdag 24 maart 2021 zijn boek Autonomie vanuit filosofiehuis Het zoekend hert. Zijn kritische essays over mens en wereld werden bij die gelegenheid onder de loep genomen door filosoof en hoogleraar Ignaas Devisch, auteur onder meer van Vuur, Rusteloosheid en Het empathisch teveel. Omgekeerd reflecteerde Harold Polis over het nieuwe boek Vuur van Ignaas Devisch, waarin de filosoof een lans breekt om opnieuw na te denken over hoe we omgaan met iets wat ons van oudsher angst en verwondering inboezemt: vuur. Dat werd zo een kruisbestuiving tussen flamboyante auteurs en generatiegenoten… en eigenlijk ook geestesgenoten, zoals gaandeweg bleek. Het geheel werd deskundig gemodereerd door hoofdredacteur en politiek commentator, waarschijnlijk ook geestesgenote, Liesbeth Van Impe. Heeft u de uitzending gemist? Dan kunt u deze voortaan herbekijken – via deze link.

HAROLD POLIS

Harold Polis (1970) is essayist, uitgever en curator. Hij was medesamensteller van de Wereldgeschiedenis van Vlaanderen en de Brieven van Gerard Walschap. Als uitgever van literatuur en filosofie realiseerde hij een legendarische reputatie in de Lage Landen. Bij Davidsfonds verschijnt nu het essayboek Autonomie – en andere verhalen voor kinderen van onze tijd.

 

 

 

 

 

IGNAAS DEVISCH

Ignaas Devisch (1970) is hoogleraar medische filosofie en ethiek aan de Universiteit Gent. Ook is hij columnist bij De Standaard en commentator in de media en het publieke debat. Bij uitgeverij De Bezige Bij publiceerde hij achtereenvolgens Ziek van gezondheid (2013), Rusteloosheid (2016), Het empathisch teveel (2017) en Vuur. Een vergeten vraagstuk (2020).

 

MODERATOR: LIESBETH VAN IMPE

Liesbeth Van Impe (1977) is hoofdredacteur, columniste en opiniemaker. Zij studeerde Romaanse taal- en letterkunde aan de KU Leuven. Van 2004 tot 2009 was ze redacteur bij De Morgen. Vanaf 2009 werd ze ‘chef politiek’ en vanaf 2013 hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Daarnaast schrijft ze  commentaren in Le Soir en levert ze bijdragen voor Le Vif/L’Express, RTBF en RTL TVI. Tevens is ze gastdocent ‘politieke journalistiek’ aan de Erasmushogeschool in Brussel en de KU Leuven.

 

 

 

 

Online-activiteit van filosofiehuis Het zoekend hert, samen met Humanistisch Verbond, Davidsfonds en De Bezige Bij. Vanaf woensdag 31-03-2021 te herbekijken via deze link. Meer informatie via hetzoekendhert@gmail.com.

 

BESTEL BEIDE BOEKEN METEEN VIA ‘HET ZOEKEND HERT’

Bent u geïnteresseerd in de gepresenteerde boeken? Bestel deze dan meteen via Het zoekend hert. Voor € 42,00* worden ze op uw postadres bezorgd, de verzendingskosten inbegrepen.  

Schrijf het betreffende bedrag meteen over naar het rekeningnummer van Het zoekend hert: BE32 0015 8917 0602 (GEBABEBB). Met vermelding: De kruisbestuiving – beide boeken. Wenst u slechts één van beide boeken te bestellen? Schrijf dan € 23,00* euro over met vermelding: De kruisbestuiving – Autonomie dan wel De kruisbestuiving – Vuur

* Verzending in België: portkosten inbegrepen. Naar het buitenland: respectievelijk € 45,00 en € 26,00 portkosten inbegrepen.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo