MAAND VAN DE FILOSOFIE – Eva Meijer / René Ten Bos

‘VLAAMSE INITIATIEFGROEP MAAND VAN DE FILOSOFIE’ ORGANISEERT GRATIS LEZINGEN

In april vindt traditiegetrouw de ‘Maand van de Filosofie’ plaats in Nederland en België. In 2021 is het jaarthema ‘De natuur was hier’. Filosofe en schrijfster Eva Meijer publiceert het essay van de Maand; auteur Bibi Dumon Tak schrijft een speciaal kinderboek. Boven en onder de Moerdijk zijn weer tal van evenementen gepland. De essayschrijfster Eva Meijer (zie foto) en prof. dr. René Ten Bos geven gratis lezingen online, telkens georganiseerd door de ‘Vlaamse initiatiefgroep Maand van de Filosofie’.

VLAAMSE INITIATIEFGROEP

Na een stichtingsvergadering in Het zoekend hert, in 2019, hebben tal van organisatoren en denkers zich verenigd in de zogenaamde ‘Vlaamse Initiatiefgroep Maand van de Filosofie’. Deze groep kwam tot stand in het Vlaams-Nederlands FORUMvoorFILOSOFIE, onder de hoede van de Nederlandse Stichting Maand van de Filosofie. De groep bestaat uit deelnemers van de academische wereld (KU Leuven, UGent, UAntwerpen en VUB), filosofische organisatoren (Feest van de Filosofie, Nacht van de Vrijdenker, Centre Erasme en Dag van de Filosofie), culturele en filosofische organisaties (Het zoekend hert, Het Geuzenhuis, Huis deBuren, Masereelfonds, Avansa Regio Gent, Humanistisch Verbond, School voor Comparatieve filosofie, VEFO), alsook uitgevers en denkers. De groep is vrij toegankelijk voor wie zich in Vlaanderen actief met filosofie bezighoudt. Ze is de evenknie van de ‘Nederlandse Initiatiefgroep’, en werkt nauw samen met de ‘Stichting Maand van de Filosofie’ in Nederland.

LEZINGEN MET VRAAGGESPREK

in 2021 organiseert de Vlaamse Initiatiefgroep Maand van de Filosofie voor het eerst twee gezamenlijke initiatieven aan deze kant van de landgrens: een lezing en vraaggesprek met filosofe, muzikante en essayschrijfster Eva Meijer, op dinsdag 20 april 2021, een vergelijkbare activiteit met filosoof, Antropoceen-specialiste en voormalige Denker des Vaderlands René ten Bos, op donderdag 22 april 2021. Voor alle verdere informatie: www.maandvandefilosofie.nl.

 

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo