FILM #0: DE OPENINGSLEZINGEN – NU ONLINE!

PROF. JEAN PAUL VAN BENDEGEM & DR. GRIET VANDERMASSEN

Van zondag 20 september 2020 tot zondag 20 juni 2021 presenteert filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer het unieke essay- en kunstproject ‘ONZE TOEKOMST HERDENKEN’ Minstens 10 afleveringen met circa 30 auteurs, denkers en kunstenaars kunt u online beleven. Telkens krijgt u alternatieve antwoorden op de vraag: ‘met welke filosofie kunnen we verder?’

SINDS zondag 20 september 2020 om 11 uur kunt u thuis kijken naar de zinderende openingslezingen. Prof. Jean Paul Van Bendegem gaat hierin meteen in op de thematiek van de toekomst van de filosofie. Daarbij presenteert hij officieel zijn nieuwste boek: Wijs, grijs en puber. Pleidooi voor de burgerlijk ongehoorzame senior (ASP Editions). Dr. Griet Vandermassen, filosoof en auteur, treedt op als scherpzinnige reflector. Even dynamisch als hilarisch is de dialoog tussen hun beiden bij het signeren van het nieuwe boek. Een uitgelezen luister- en denkactiviteit kortom, waarvoor u zich niet hoeft te verplaatsen, tenzij naar het scherm van uw computer met daarop www.hetzoekendhert.be.

STELSELMATIG worden ook de volgende lezingen van de cyclus als video gepubliceerd op www.hetzoekendhert.be. Daar kunt u ze bekijken op elk gewenst tijdstip, altijd gratis, zonder toegangscode. Het zoekend hert waardeert wel uw vrije bijdrage via het rekeningnummer BE32 0015 8917 0602 (BIC/SWIFT: GEBABEBB). Graag met vermelding: ‘Onze toekomst herdenken, ik doe mee’.

‘ONZE TOEKOMST HERDENKEN. MET WELKE FILOSOFIE KUNNEN WE VERDER?’ is een organisatie van filosofiehuis Het zoekend hert in samenwerking met Humanistisch Verbond, Knack, Masereelfonds, Literatuur Vlaanderen, Stichting Sanegeest en andere partners. Alle online-uitzendingen vindt u dus gaandeweg op www.hetzoekendhert.be. Het uitzendschema kunt u nu al overschouwen op deze website, het gedetailleerde programma kunt u rustig en lustig doorbladeren op issuu.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo