Het zoekend hert in the roaring nineties

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2016 organiseert Het zoekend hert een dubbele boekpresentatie met voor elk wat wil(d)s: op zaterdagavond een pittige reflectie over de jaren negentig, met videoclips, cocktails, tequila, Martini én dansvloer – op zondagochtend een Easy-listening day-after-party voor de meer bezadigde denkers, met toch ook beeldrijke muziek, sapjes, water, wijn én lekkere knabbels van onze candygirl van dienst.

Centraal op deze tweedaagse staat het nieuwe boek van filosofe en schrijfster Jannah Loontjens: ‘Roaring nineties. Of hoe de filosofie mijn leven heeft veranderd’. In dit werk beschrijft zij ons recentste fin de siècle en spiegelt dat aan de huidige tijd. Ze onderzoekt het beeld dat wij hebben van de roerende jaren negentig, en de verschillen met de decennia die eraan voorafgingen en de tijd die erop volgde. Jannah Loontjens (1974) blijft een pittige filosofe, die in de nineties tot volle wasdom kwam, in New York en Amsterdam, waar ze respectievelijk deelnam aan meesterklassen van Jacques Derrida en actief was als gogodanseres op het podium van de legendarische RoXY. Op zaterdagavond wordt haar boek gepresenteerd met een lief-kritische reflectie door de Brusselse filosoof Bleri Lleshi (1981), tevens activist en nachtdeejay. Op zondagochtend zorgt de Brits-Soedanese auteur Jamal Mahjoub (1960) voor een fijnzinnige analyse van de jaren negentig in mondiaal perspectief, in het Engels.

De inkom voor beide activiteiten bedraagt €14, maar wie het nieuwe boek koopt, krijgt €5 terug. Info en inschrijvingen: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo