De Spoorzoekers – met Midas Dekkers

Boekpresentatie De Thigmofiel. Met auteur Midas Dekkers, Bernard Dewulf, Eva Vanhole

Op zaterdag 17 oktober 2015 organiseert Het zoekend hert alweer de derde editie van De Spoorzoekers. Nu met de superieure bioloog en geliefde topauteur Midas Dekkers. Hij presenteert zijn nieuwste boek: De Thigmofiel. Over het verlangen naar geborgenheid.

Het is wat we kunnen noemen “de plezierige tegenhanger van claustrofobie”: thigmofilie, de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid, grond onder je voeten, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is. De kat doet het wanneer hij in zijn kartonnen doos gaat zitten, de kakkerlak die wegschiet tussen spleten in het hout, en de mens, wanneer hij in foetushouding onder zijn dek-bed gaat liggen of zich terugtrekt op de wc. Midas Dekkers heeft begrip voor die kat, die kakkerlak, die mens. In een tochtige wereld vol licht, lucht en kale vlaktes, is het goed om je veilig te voelen. Midas Dekkers schrijft en filosofeert met vertrouwde verve over het tastbare geluk op de vierkante meter.

Deze lezingen worden telkens ingeleid door dochter Eva Vanhole. Zij spreekt dit jaar Over sporen, ontsporen en katten die van okselzweet houden. Daarna houdt de fantastische dichter, columnist en fijne kunstkenner Bernard Dewulf een ‘parallelle’ benadering van het thema van de avond met een bespiegeling Over onze holtezucht. Ten slotte houdt Midas Dekkers een bespieling over thigmofolie en zijn nieuwste boek.

Zaterdag 17 oktober 2015 om 20 uur in Het zoekend hert. Inkom: € 14, maar wie het boek koopt, krijgt meteen € 5 terug. Reserveren is verplicht: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo