DE NIEUWJAARSLEZING 2015 – ELVIS PEETERS

DE NIEUWJAARSLEZING 2015

Boekpresentatie Elvis Peeters

Het zoekend hert & Luster

Elke filosoof of boekenvriend met niveau graag elk jaar De Nieuwjaarslezingen cadeau. Een fonkelend boekje met bibliofiel karakter, gepresenteerd door filosofiehuis Het zoekend hert en uitgeverij Luster. Met telkens weer doordachte overpeinzingen en treffende formuleringen door topschrijvers met virtuoze pen.

 

Ook de auteur voor het jaar 2015 werd met zorg geselecteerd: Elvis Peeters, romanschrijver en muzikant. Hij houdt een zoekende reflectie op de meerwaardevan muziek voor het filosofische denken én het leven tegen de stroom. Gingen aan Elvis Peeters vooraf: Bernard Dewulf (Trekvogels in de mist – Nieuwjaar 2011), Yves Petry (De zorgen van een schrijver – Nieuwjaar 2012), Anne Provoost (Echt waar? Over de desavouering van het verzonnen verhaal – Nieuwjaar 2013), Oscar van den Boogaard (Bekentenissen van een optimist. Over schuld en onschuld – Nieuwjaar 2014).

De Nieuwjaarslezingen (formaat 11 x 17) tellen 48 bladzijden, gehuld in zwartlinnen kaft met goudopdruk en gesepareerd met leeslint. De vormgeving verwijst naar de mooiste jaren van het interbellum. Papier vanLessebo Design Ivory, met zwarte schutbladen in Surbalin moiré. Naast citaten van drie avant-gardisten bevatten ze een treffend statement van de auteurs in hun eigen handschrift.

De Nieuwjaarslezing 2015 door Elvis Peeters vindt plaats op zaterdag 27 december 2014 om 20 uur. Inkom: € 9. Het nieuwste boekje – Tok, sjwwt, tsjak!, kledongg. Over het muzikale dwalen – wordt die avond ingehuldigd met bubbels en knabbels. Prijs van het boekje: € 14,95. Reserveren verplicht: hetzoekendhert@gmail.com.

 

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo