CONNIE PALMEN EN DE WETTEN VAN DE LIEFDE – Met Hubert Dethier

De tiendelige cyclus Eros en de kwetsbare mens bestaat uit lezingen naar aanleiding van de honderdste geboortedagen van Louis Paul Boon (1912-1979) en Leopold Flam (1912-1995). In deze tiende editie, op zondag 17 februari 2013, ontdekken we de wetten van de liefde, een lezing door Prof. Hubert Dethier in aanwezigheid van zijn oud-leerlinge Connie Palmen, die graag uit eigen werk zal voorlezen.

Connie Palmen (1955) studeerde filosofie en taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze innig geïnspireerd raakt door de Belgische hoogleraar Hubert Dethier. Ze vestigt meteen haar naam met de filosofische debuutroman De Wetten (1991). Zowel in haar romans als in haar filosofische beschouwingen ontvouwt ze een briljante stijl en heldere redeneertrant. Bijna vier jaar na de plotse dood van levensgezel Ischa Meijer, over wie ze met I.M. een requiem aflevert, ontmoet ze Minister van Staat Hans van Mierlo. Al kort na hun kennismaking vertelt hij haar dat hij ziek is, en zo droeg deze liefdesgeschiedenis ook van meet af aan de kiem van de dood in zich. Logboek van een onbarmhartig jaar (2011), haar tweede requiem, werd opnieuw een intieme beschouwing over liefde en leed, en alle pijnen die daarmee gepaard gaan.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo