20 jaar publieksfilosofie – Met de Gebroeders Meester

Bij het 20-jarige jubileum van Filosofie Magazine publiceren uitgeverij VBKU en Veen Magazines een gelegenheidsboek van Frank en Maarten Meester over ‘20 jaar publieksfilosofie in de Lage Landen’. Het zoekend hert en deBuren presenteren dit werk in primeur voor België, met een lezing door beide auteurs.

Frank Meester (°1970) en Maarten Meester (°1966) verwierven een kwaliteitsvolle reputatie als het filosofische auteursduo ‘Gebroeders Meester’. Samen publiceerden zij Meesters in de filosofie (2005), Meesters in religie (2006), Descartes’ dochter (2007) en columns in dag- en maandbladen, zoals De Volkskrant, dagblad Trouw en het feestvierende Filosofie Magazine.

In hun nieuwe boek reflecteren de Gebroeders Meester op pittige wijze over twee decennia publieksgerichte filosofie. Onder meer over populaire filosofische tijdschriften, academische denkers, filosofische romanciers, vrouwelijke filosofen en publieksgerichte organisaties of manifestaties. Hun doordachte twistgesprekken zijn afwisselend vriendelijk en kritisch, ernstig en komisch. Nu en dan wordt een geheimpje publiek gemaakt of worden al te populistische uitingen scherpzinnig ontleed. Met andere woorden: fijne breinvoeding voor sfeerbeluste doordenkers.

De boekpresentatie van Meesters in de Nederlandse filosofie vindt plaats op zondag 7 oktober om 11 uur in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem. De inkom bedraagt € 7, het boek kost € 19,95. Bezoekers die het boek kopen, krijgen meteen hun entreegeld terug. Reserveren is wel verplicht: hetzoekendhert@gmail.com. Meer info: www.deburen.eu en www.gebroedersmeester.tumblr.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo