FREE SPIRITS FROM BRAZIL – I – Veronica Stigger – Daniel Galera – Alice Ruiz

FREE SPIRITS FROM BRAZIL – I – Close encounters with Veronica Stigger, Daniel Galera & Alice Ruiz

Op zaterdag 15 oktober 2011 bracht Het zoekend hert het avondvullende programma ‘Free spirits from Brasil’, in het kader van Europalia. Het hoofdprogramma bestond uit spirituele presentaties van en door de Braziliaanse auteurs Veronica Stigger, Daniel Galera en Alice Ruiz. Met speelse voordrachten en muziek rond het thema ‘vrijheid en diversiteit’.

Alma De Walsche van MO*magazine presenteerde eerst en vooral het verhaal van de Belgische auteur Marcel Grauls. Deze journalist, auteur en literatuurkenner publiceerde in 1980, onder het pseudoniem H. Ter-Nedden, het eerste Nederlandstalige boek over Latino-literatuur: Uit de bek van de hel. Schrijvers in Latijns-Amerika (Kritak, 1980). Dertig jaar later bracht Marcel Grauls een boeiende en smaakvolle getuigenis naar voor. Waar kwam die hype toen vandaan? Was dat een spirituele, filosofische of zelfs – we hebben het over de jaren 70 – politieke revolutie? Maar ook: zijn er bijzondere, actuele trends die hedendaagse Europese lezers kunnen interesseren?

Drie Braziliaanse auteurs brachten vervolgens een spontaan programma rond hun eigen en elkaars werk: schrijfster en journaliste Veronica Stigger, auteur en uitgever Daniel Galera, dichteres en liedjesschrijfster Alice Ruiz (zie foto). Met interviews, voordrachten en spontane muzieksessies.

Free spirits from Brasil was een project van Het zoekend hert ° The searching deer, in samenwerking met europalia.brasil en onze gelegenheidspartner MO*magazine (www.MO.be).

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo