SARTRE ZEGT SORRY – Filosofische kamertheater

SARTRE ZEGT SORRY – Filosofisch kamertheater

Laura van Dolron en Steve Aernouts

Op vrijdag 9 september 2011 presenteerde Het zoekend hert in de benedenruimte van het filosofiehuis een speciale kamerversie van Sartre zegt sorry. Deze filosofische theaterproductie werd zowel geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2011 als voor het Theaterfestival Vlaanderen.

Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Een keer per jaar komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre (1905-1980) Laura opzoeken om haar te verblijden met gedachten over vrijheid en verantwoordelijkheid. Maar dit keer loopt het anders. Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden. De meester-denker moet iets rechtzetten.

In Sartre zegt sorry snijdt stand-up philosopher Laura van Dolron op lichtvoetige wijze grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Mensen die komen om te denken, brengt zij aan het lachen en mensen die willen lachen, zet zij aan het denken. Steve Aernouts, haar mannelijke muze en de meest eigenwijze acteur die ze kent, werd Jean-Paul Sartre.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo