Fotografisch triptiek van filosoof/fotograaf Marc Schoeters

Naar aanleiding van Pasen werd op zondag 17 april in Het zoekend hert het alternatieve triptiek ‘Ecce homo’ ingehuldigd. Dit werk van kunstfotograaf en filosoof Marc Schoeters blijft aan de wand tijdens de duur van de huidige lezingencyclus ‘Streven naar het ware leven’.

Het drieluik van Marc Schoeters werd tijdens de inhuldiging door de fotograaf even ernstig als geestig toegelicht. Voor latere bezoekers is er van zijn hand een bijzonder statement in een flyer, die mag worden meegenomen. Uit de gelegenheidsbiografie van de fotograaf/dichter/filosoof: “Marc Schoeters (zie foto) is in 1957 in Antwerpen geboren. Kijkt zich sindsdien de ogen uit. Vanaf zijn zevende probeert hij de wereld in beelden vast te leggen. Fotografeert mensen, dieren, steden en natuur. Houdt van de kleuren en vormen van nat zeezand. Verbleef op Sumatra (Indonesië) om er orang-oetans in het wild te fotograferen. Woonde een tijd in Porto (Portugal) om er portretten van het straatleven te maken. Hield een aantal tentoonstellingen – onder andere in Wimereux en Boulogne-sur-Mer. Leest alleen nog poëzie.”

De ‘Ecce Homo’ van Marc Schoeters wordt in het filosofiehuis aan de wand geëxposeerd, minstens tot einde januari 2012, voornamelijk tijdens de zondaglezingen en avondactiviteiten.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo