Filosofisch theater van Dostojevski en Berckmans

Het zoekend hert ° The searching deer participeert weer aan twee filosofische theaterproducties: Herinneringen uit het Ondergrondse door SKaGeN en Berckmans door DeTijd. Acteurs en regisseur houden op ons verzoek een filosofische nabespreking. Het zoekend hert reserveert tickets tegen een speciale kortingprijs: €9.

BERCKMANS – Woe 27 april 2011

Acteur Jurgen Delnaet van DeTijd blijft diep gefascineerd door de donkere verhalen vol vrolijke klanken van de onvergelijkbare schrijver en mastermind J.M.H. Berckmans. Voor de voorstelling Berckmans liet hij zich overmeesteren door het hele werk van de Antwerpse ‘chroniqueur van de zelfkant’. Berckmans’ fenomenale fictie is van een talige bodemloosheid en klinkt als bezwerende jazz, manische rock ’n roll en grunge. Beklijvend werk van een vuurspuwer met woorden en klanken. De filosoof uit de richel die ellende en schoonheid in een authentieke taal tot verbinding brengt.

AANTEKENINGEN UIT HET ONDERGRONDSE – Do 12 mei 2011

In Aantekeningen uit het Ondergrondse doet het gecrispeerde hoofdpersonage niets anders dan denken. Zozeer dat hij niet meer tot handelen in staat is. Maar op de zompige bodem van zijn redeneringen leeft het radeloze verlangen om door een liefdevol iemand te worden gered. Clara van den Broek bewerkte de beroemde novelle van F.M. Dostojevski (1821-1881) tot een pakkende voorstelling.

Deze filosofische producties spelen in Rataplan, Wijnegemstraat 240, 2140 Borgerhout-Antwerpen. Telkens om 20:30 uur. Reserveer via hetzoekendhert@gmail.com en uw kortingticket ligt klaar aan de kassa. Voor meer informatie: 0032 473 68 66 65.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo