De spirituele zoektocht van Bob Dylan – Een feest onder geestesgenoten

STILL SEARCHING AFTER ALL THESE YEARS – Bob Dylan 70

OP ZATERDAG 21 MEI 2011 vierde filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer de 70ste verjaardag van de onvergelijkbare zanger, muzikant en levenskunstenaar Bob ‘Zimmerman’ Dylan. Met een bijzondere lezing, geïllustreerd door historische tracks, videobeelden en live-muziek, maar ook rollende live-muziek door New Rising Sun.

Bob Dylan bereikte op 24 mei 2011 de pittige kaap van 70 jaar. Filosofiehuis Het zoekend hert, uitgeverij epo en auteur Patrick Roefflaer organiseerde in het voorafgaande weekend een doordachte en toch ook gevoelsmatige trip door leven en werk van deze enigmatische dichter en denker. Op het programma: een verhaal met een overvloed aan geluiden, beelden en fijne getuigenissen, met bijzondere informatie over persoon en werk van de meester.  Dit alles geïllustreerd met pakkende live-muziek van jonge en sublieme voortzetters: New Rising Sun. Daar gaat u nog van horen!

Patrick Roefflaer is Dylanoloog en auteur van ‘Bob Dylan in de studio’ (EPO, 2011). Hij brengt in zijn originele boek het achtergrondverhaal van elk van de bijna veertig studioplaten van ‘his Bobness’ – met vele details en citaten van betrokken muzikanten en producers. Het weekblad HUMO titelde: ‘Het beste Dylan-boek is geschreven door een Belg’.

19.00-20.00: DE MAGISCHE BRONNEN VAN ‘HIS BOBNESS’ – ACHTERGRONDMUZIEK UIT DE JAREN ‘20-‘50

20.00-21.30: DYLANOLOOG PATRICK ROEFFLAER – GELUID EN BEELDEN VAN 20 ESSENTIËLE OPNAMES

22.00-23.00: LIVE-OPTREDEN VAN ‘NEW RISING SUN’GEÏNSPIREERDE GELUIDEN EN NIEUWE COMPOSITIES

 

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo