AANTEKENINGEN UIT HET ONDERGRONDSE – F.M. DOSTOJEVSKI

Filosofisch theater van SKaGeN

AANTEKENINGEN UIT HET ONDERGRONDSE (F.M. Dostojevski) 

Het zoekend hert ° The searching deer participeerde achtereenvolgens aan twee filosofische theaterproducties: Herinneringen uit het Ondergrondse van F.M. Dostojevski, door SKaGeN, en een herneming van Berckmans, door DeTijd. Speciaal op ons verzoek hielden acteurs en regisseur een fijnzinnige, filosofische nabespreking.

Donderdag 12/05/2011, 20.30u. In Aantekeningen uit het Ondergrondse doet het gecrispeerde, chagrijnige hoofdpersonage personage niets anders dan denken. Zozeer zelfs dat hij niet meer tot handelen in staat is. Op de zompige bodem van zijn redeneringen komt hij altijd hetzelfde tegen: het radeloze verlangen om door een liefdevol iemand te worden gered.

Clara van den Broek bewerkte de novelle van de Russische grootmeester Fjodor M. Dostojevski (1821-1881) tot een pakkende, hedendaagse voorstelling. Muziek en spel: Harald Austbø. Productie: SKaGeN i.s.m. DeTijd.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo