Sartre zegt sorry in ‘Het zoekend hert’

Op vrijdag 9 september 2011 presenteerde Het zoekend hert in de benedenruimte van het filosofiehuis een kamerversie van Sartre zegt sorry. Deze filosofische theaterproductie werd zowel geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als voor het Theaterfestival Vlaanderen. Ook in De Volkskrant en NRC Handelsblad kreeg deze voorstelling van meerdere recensenten zeer lovende kritieken.

Eén keer per jaar staat de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre (1905-1980) op uit zijn graf om de jonge filosofe Laura van Dolron op te zoeken. Doorgaans spreekt hij dan over engagement en grote principes als vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit keer echter loopt het anders. Jean-Paul Sartre biedt zijn excuses aan. De meester-denker moet namelijk iets rechtzetten.

In Sartre zegt sorry snijdt stand-up philosopher Laura van Dolron grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Mensen die komen om te denken, brengt zij aan het lachen en mensen die willen lachen, zet zij aan het denken. Steve Aernouts, haar mannelijke muze en de meest eigenwijze acteur die ze kent, werd Jean-Paul Sartre.

Vrijdag 09/09/2011, om 20 uur. In Het zoekend hert ° The searching deer, Koninklijkelaan 43 in Berchem – Antwerpen. Inkom: €12 (€9 voor studenten). Deuren open vanaf 19 uur. Reserveren verplicht: hetzoekendhert@gmail.com of + 32 473 68 66 65.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo