BERCKMANS – FILOSOFISCH THEATER OVER EEN MASTERMIND

BERCKMANS – Filosofisch theater van DeTijd

Woensdag 27-04-2011, 20.30u. De onvergelijkbare schrijver en mastermind J.M.H. Berckmans (1953-2008) slaagt er met zijn donkere verhalen vol vrolijke klanken in lezers, luisteraars en nu ook theaterbezoekers diep te fascineren. Voor de voorstelling Berckmans liet acteur Jurgen Delnaet van DeTijd zich overmeesteren door het hele werk van de Antwerpse ‘chroniqueur van de zelfkant’.

Berckmans’ fenomenale fictie is van een talige bodemloosheid en klinkt als bezwerende jazz, rock ’n roll en grunge. Beklijvend werk van een vuurspuwer met woorden en klanken. De filosoof uit de richel die ellende en schoonheid in een authentieke taal tot verbinding bracht.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo