Trimestrieel tijdschrift – Over de nieuwe projecten in 2011

De zevende editie van het trimestrieel tijdschrift Het zoekend hert ° The searching deer brengt een overzicht van de nieuwe projecten in en om het filosofiehuis, maar ook verslagen en foto’s van de voorbije cyclus over ‘Het doorgedreven denken van Descartes’.

Het zoekend hert ° The searching deer is op de eerste plaats het huisblad van het gelijknamige filosofiehuis. Het tijdschrift verschijnt om de drie maanden in een liggend A5-formaat. Het nieuwe nummer bevat een volledig overzicht van de nieuwe lezingencyclus ‘Streven naar het ware leven’, met presentaties van de negen sprekers: Joep Dohmen, Jan Geurtz, Stine Jensen, Coen Simon, Jenny Slatman, Judith Uyterlinde, Sebastien Valkenberg, David Mulder en Hans Achterberg. De verslaggeving over de voorbije cyclus ‘Het doorgedreven denken van Descartes’ bestaat uit verwijzingen naar muziek, maar ook uit verslagen en foto’s van de lezingen van Dr. Erik-Jan Bos, Prof. Han van Ruler en Dr. Laurens ten Kate. Verder in dit blad nog citaten uit De Nieuwjaarslezing van dichter-essayist Bernard Dewulf en aankondigingen van de boekpresentatie van Rik Pinxten, het filosofisch theater van Skagen en een bijzondere avond bij de 70ste verjaardag van levenskunstenaar Bob Dylan.

Wie zich op ons trimestrieel tijdschrift wil abonneren, mag een seintje geven: hetzoekendhert@gmail.com of +32 (0)473 68 66 65.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo