HET PLEZIER VAN HET ZOEKEN – FILOSOFIE TEGEN DE ANGST

HET PLEZIER VAN HET ZOEKEN. FILOSOFIE TEGEN DE ANGST

Boekpresentatie met Prof. Rik Pinxten

Uitgeverij Houtekiet presenteerde op zondag 27 februari 2011 het nieuwste boek van Professor Rik Pinxten: Het plezier van het zoeken. Filosofie tegen de angst. Waar kon deze boekpresentatie beter gebeuren dan in filosofiehuis Het zoekend hert zelf?

Een bemoedigend woord van uitgever Leo De Haes en de bijdrage van ’tegenspreekster’ Ivana Ivkovic – politiek filosofe – vormden voor Rik Pinxten de ideale aanloop voor een lezing over de uitdagingen waarmee de actieve, denkende mens wordt geconfronteerd. Zoals de creatieve gedachten van Rik Pinxten tijdens zijn mondelinge uiteenzetting, dragen ook zijn reflecties in dit nieuwe boek een positieve boodschap uit: ‘Het richt zich tot de talloze actieve burgers die willen samenwerken om de aarde en de mensheid leefbaar en kwaliteitsvol te houden’. Lees meer…

‘Het plezier van het zoeken. Filosofie tegen de angst’ verscheen bij uitgeverij Houtekiet (Linkeroever Uitgevers). Prijs: €18,50.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo