Jan den Boer over boeddhisme en filosofie

Di 15/12/09 – Op zondag 3 januari 2010 spreekt filosoof Jan den Boer in Het zoekend hert over boeddhisme en zijn populaire afleidingen. Hoe realiseren boeddhisten de belofte van geluk?

‘Het is tijd voor een liefdesrevolutie.’ Tantratrainer Jan den Boer (°1960) hield al in een vorig boek een pleidooi voor onthechting, tegen het verkrampte. Als projectmanager in stedebouw werkte hij heel doelgericht. Tantra leerde deze filosoof rustiger te leven en zich voor anderen open te stellen.

Jan den Boer schreef een essay over boeddhisme in de serie ‘Jonge denkers over grote religies’. Hij sprak over lijden en geluk met boeddhisten uit verschillende stromingen. Hij volgde een zentraining voor managers en een training Mindfulness-Bases Stress Reduction.

De lezing loopt van 11 tot 12.30 uur, in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem. De bezoekers worden vergast op een nieuwjaarsdrink. Voor reservering: hetzoekendhert@gmail.com of +32 (0)473 68 66 65.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo