Openingsweekend met boeiende gasten

Za 17/04/2010 – Het openingsweekend van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2010, wordt even boeiend als veelzijdig. Op het programma staan getuigenissen en filosofische lezingen, een wijkwandeling, film en muziek.

Vrijdagavond wordt aandacht besteed aan het historische pand en de omgeving waarin Het zoekend hert onderdak vindt. Met voordrachten van een 87-jarige tijdsgetuige, die al sinds de jaren twintig in deze wijk woont, en een vermaarde architectuurdeskundige, die het bouwkundig streven voor en na de ‘roaring twenties’ kritisch doorlicht. De lezingen op zaterdag handelen over modernisme in filosofie en cultuur, van de jaren twintig tot heden. ’s Avonds is het feest – met een nostalgisch cabaretoptreden van een bijzondere dame. Op zondag wordt aandacht besteed aan het modernistische streven in ons elektronische tijdperk. Vermaarde bloggers en webfilosofen spreken over de kracht en zwaktes van het internet. Tussendoor is er ruimte voor debat, maar ook voor een drankje en een lach.

Zegden al toe voor lezingen. Geert Buelens, dichter en hoogleraar, bekroond met de driejaarlijkse Prijs voor Kritiek en Essay. Jos de Mul, professor van mens en cultuur, internationaal auteur en bekroond met de Praemium Erasmianum (1993) en de Socrates Wisselbeker (2002). Francis Strauven, hoogleraar architectuurgeschiedenis en pionier in de studie van hedendaagse architectuur in de Lage Landen. Johan Sanctorum, cultuurfilosoof en brein achter de filosofisch-kritische website ‘Visionair België’. Peter Theunynck, Vlaamse dichter en biograaf van Karel van de Woestijne, auteur van ‘De modderen man’ (1920). Dat wordt nog wat.

Voor meer informatie: hetzoekendhert@gmail.com of +32 (0)473 68 66 65.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo