BOEKPRESENTATIE SANNE HUYSMANS – IEMAND MOEST HET DOEN

‘IEMAND MOEST HET DOEN’, de tweede roman van Sanne Huysmans, teamlid van Het zoekend hert, wordt op donderdag 2 mei 2024 officieel gepresenteerd in De Studio in Antwerpen. Dat wordt een informatief, dynamisch en feestelijk evenement met voordrachten, interview en live-muziek. Terwijl het boek al overal puike recensies krijgt, verneemt u die avond alles over de achtergrond van het verhaal en de motieven van de schrijfster. 

RUTH JOOS (VRT/VPRO) voert het interview met de auteur
– Filosoof SYBREN HEYNDELS spreekt de laudatio uit
– Componist en pianist HENDRIK LASURE brengt de beste liedjes uit zijn album ‘Het Wiel’

Voor alle helderheid:
Het verhaal van ‘IEMAND MOEST HET DOEN’ trekt u mee in en door de Kapelstraat. Een straat waar je zeker al ooit bent geweest. Terwijl de vooruitgang onverbiddelijk binnendringt, verkommert de kapel bij de ingang van het dorp, droomt een dochter van de verre stad, zet een oude notelaar zich schrap en probeert een gepensioneerde vuilnisman de wereld een beetje beter te maken. ‘Iemand moest het doen’ is een intiem portret van de onopgemerkte mens, een urgente roman over de noodzaak van dienstbaarheid en de tragiek van verwachtingen.

OVERAL KRIJGT SANNE HUYSMANS VOOR ‘IEMAND MOEST HET DOEN’ NU AL DE BEST DENKBARE RESPONS. EEN SELECTIE:

– ‘Ode aan de gewone man’ ****
Marnix Verplancke, Knack

– ‘Een stilistisch kleinood’
Dieuwertje Mertens, Het Parool

– ‘Kwetsbare, echte mensen, elk met hun eigen verdriet en momenten van geluk’
Louis Van de Vijver, De Tijd

– ‘Huysmans zet zich op een originele manier in een literaire traditie van Boon tot Van den Broeck en schrijft op een treffende manier over het alledaagse.’ ****
John Vervoort, Het Nieuwsblad

  • – ‘Menselijk gewoel in beeldende zinnen gevangen’

Sonja de Jong, Conserve’s Leesssite

– ‘Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Het zoekt naar de blik van de ander, kijkt waar die zich op richt, neemt je mee. Door al die ogen zie je het verdrietige en mooie van tijd die voorbijgaat.’
Nora Hendriks voor Linnaeus Boekhandel, Amsterdam

Enzoverder, enzovoort.

RESERVEER METEEN UW GRATIS KAARTEN VIA WWW.DESTUDIO.COM
Het boek wordt heel de avond te koop aangeboden en na de voorstelling zal Sanne Huysmans signeren.

Deze boekpresentatie is een samenwerking van Uitgeverij Koppernik, filosofiehuis Het zoekend hert en De Studio. 

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo