SPREKEN VERBODEN?! Denk- en inspiratieavond

Denk- en inspiratieavond over de voor- en nadelen van free speech.

SPREKEN VERBODEN?!  

‘Spreken verboden?!’ Onder dat dubbelzinnige motto organiseert filosofiehuis Het zoekend hert een avond voor jongeren over vrije meningsuiting en vrijuit spreken, samen met jeugdvereniging Hujo (Humanistische Jongeren) en het Humanistisch Verbond. Op donderdag 29 november 2018 om 20:00 uur brengen tal van pientere denkers hun standpunten naar voor tijdens een pluralistische uitwisseling van ideeën. Deze avond richt zich speciaal op tieners en twintigers (16-30 jaar).

Filosofe en auteur Dr. Tinneke Beeckman werpt tijdens een inleidende lezing kritische vragen op. Hoe ver mogen we gaan om ons gelijk te halen? In welke mate moeten we streven naar free speech? Hoe gaan we om met (zelf)censuur? En de belangrijkste kwestie: hoe realiseren we op verstandige wijze meer gelijkheid én vrijheid van denken en handelen? Vervolgens benaderen drie getuigen het thema vanuit diverse achtergronden: Dr. Maarten Boudry (sceptisch filosoof en auteur van Illusies voor gevorderden), Bryan Beeckman (theoloog, filosofisch essayist en wetenschappelijk onderzoeker aan de KU Leuven en UC Louvain), Othman El Hammouchi (19-jarige polemist, actief in de media en werkzaam aan het boek Lastige waarheden. De knoop in de westerse ziel).

Sanne Huysmans modereert een dynamisch debat. Singer-songwriter Lies Vandeburie zorgt voor een muzikale verfrissing.

Deze Mix of Minds vindt plaats in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. Aanvang: 20:00 uur. Deuren: 19:30 uur. De inkom is gratis. Wel graag vooraf inschrijven via deze link. Meer informatie via Hujo.be en  Facebook.

Deze Mix of Minds is een speciaal samenwerkingsproject tussen filosofiehuis Het zoekend hertHujo en het Humanistisch Verbond.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo