Schrijfproject ‘De Tegenhangers’ – warme oproep

Filosofiehuis Het zoekend hert en het cultureel maatschappelijk tijdschrift Streven bieden jonge en diverse auteurs tot en met 33 jaar een unieke publicatiekans.

 

Uiteenlopende creatieve denkers en literaire schrijvers komen in aanmerking om een bijzondere tekst te realiseren en te publiceren. Zij zijn te gast bij een filosofische lezing, om zich vervolgens door het betoog van de spreker te laten inspireren of zich er helemaal tegenover te positioneren. De lezingen vinden plaats in Het zoekend hert, in het kader van het filosofisch project Denkers van de intieme inkeer. Over het verlangen naar verstilling. De teksten van de geselecteerde auteurs worden gepubliceerd in Streven en financieel gehonoreerd. Bij de publicatie wordt elke auteur ondersteund door de redactie van het tijdschrift om tot een optimaal resultaat te komen.

Voor wie? Voor 10 geselecteerde schrijftalenten, van 16 tot en met 33 jaar.

Wat? Een essay, literair werkstuk of gedicht, dat wordt gepubliceerd en gehonoreerd.

Waar? De lezingen vinden plaats in filosofiehuis Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. Het schrijven gebeurt nadien op de eigen schrijfplek.

Wanneer? De lezingen vinden plaats in de periode van 23 september 2018 tot en met 26 mei 2019. De tekst wordt verwacht binnen 6 weken na de bijgewoonde lezing.

Hoe stel je je kandidaat?

Stuur je naam, je contactgegevens en je motivering van maximaal 250 woorden uiterlijk op maandag 3 september 2018 via e-mail naar hetzoekendhert@gmail.com en tekstredactiestreven@live.be. Je krijgt een antwoord voor 16 september 2018.

 

Meer informatie over het filosofieproject en het schaduwproject: vanaf morgen, hier op www.hetzoekendhert.be en op www.streventijdschrift.be.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo