LUIDOP GETEST – Boy Roy stelt het publiek op de proef

Zoals nieuwe medicatie vaak eerst op dieren wordt getest, zo test zanger-woordkunstenaar Roy Aernouts (Boy Roy) zijn doordachte liedjes graag eens op mensen. In filosofiehuis Het zoekend hert organiseert hij op vrijdag 7 september 2018 de première van een schalkse minitournee waarop hij solo zowel oud, herwerkt als nieuw materiaal ten gehore brengt. Hoofdbedoeling van deze try-out is om binnen enige tijd een nieuwe plaat te destilleren. Daarom zal zijn optreden af en toe uit probeersels bestaan, die misschien ter plekke worden begraven. Dat kan tot toestanden leiden, maar evengoed tot de natuurhumor waar deze creatieve man zo briljant in is. Geestig, speels en gezellig wordt het dus sowieso.

Roy Aernouts (1980) is zanger, cabaretier, acteur en scenarist. Hij studeerde af in 2002 aan de Studio Herman Teirlinck. Sindsdien is hij, naast passief, ook wel eens actief. In 2007 won hij het Leids Cabaretfestival. In2010 bracht hij een eerste cd uit: Ik ben een meisje. Met Bert Haelvoet vormt hij het absurdistische duo Bert of Roy waarmee hij ook al in Het zoekend hert te gast was. Voor Canvas schreef Roy Aernouts de surrealistische tv-reeks Clinch in een regie van Herwig Ilegems waarin hij zelf speelde aan de zijde van Wim Helsen. Vorig jaar trok hij de wereld rond als acteur in de opera Infinite Now van Chaya Czernowin in een regie van Luk Perceval dat door de internationale pers werd uitgeroepen tot ‘wereldcreatie van het jaar’. Met een nieuwe muziekproducer, waarvan we de naam nog even geheim moeten houden, werkt hij nu aan materiaal voor een nieuwe cd, die in 2019 zal verschijnen.

 

PLAATS: Het zoekend hert ° The searching deer, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. DATUM: vrijdag 7 september 2018, 20 uur. INKOM: 5 euro – gratis voor ‘geestesgenoten’ van Het zoekend hert. VOOR INFO EN INSCHRIJVINGEN: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo