FILOPUB+: Knisperende denkavond voor tieners en twintigers

‘Sapere aude – durf te denken’. Zo vuurde Immanuel Kant z’n lezers aan. Zijn credo past uitstekend bij de Filopub die jeugdvereniging Hujo (Humanistische Jongeren) in alle provincies organiseert. Op woensdag 28 maart 2018 om 20 uur vindt een speciale Filopub+ plaats in Het zoekend hert. Dat wil zeggen: met extra livemuziek, voor tieners en twintigers (16-30 jaar).

Weten we vandaag zoveel meer dan vroeger? En bestaat er zoiets als nutteloze kennis? Waarom vinden we het bijvoorbeeld boeiend om te weten dat een giraf rechtopstaand slaapt? Al sinds het ontstaan van filosofie discussiëren denkers over de wortels en de grenzen van kennis. Tijdens deze Filopub+ reflecteren we over de boeiendste vraagstukken van de kennisleer (of epistemologie, voor de ware kenners).

Schrijver en performer Vitalski stelt zintuigen, zenuwen en neuronen meteen op scherp tijdens een daverende sketch. Daarna wagen de deelnemers zich aan een collectief denkproces waarbij zowel inspanning als ontspanning van het brein centraal staan. Leen Verheyen (UAntwerpen) modereert het gesprek. Michaël Lamiroy (Moonboat, Tin Fingers, School is Cool) zorgt voor de muzikale opfrissing. Presentatie: Sanne Huysmans en Stefanie Matthys.

Deze Filopub+ vindt plaats in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem. Aanvang: 20:00 uur. Deuren: 19:30 uur. De inkom is gratis en je krijgt een gratis welkomstdrink. Wel graag inschrijven via deze link. Dit is nodig, omdat de plaatsen beperkt zijn.

Deze Filopub+ is een samenwerking tussen Het zoekend hert, Hujo en de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV). Voor meer informatie: www.hetzoekendhert.bewww.hujo.bewww.h-vv.be.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo