Boekpresentatie Frans W. Saris + Maxim Februari

Prof. Frans W. Saris, een van de belangrijkste wetenschappers en denkers uit de Lage Landen, presenteert op zondag 4 maart 2018 zijn nieuwste boek in Het zoekend hert, in primeur voor België en Nederland. Zijn optimistische inzichten over mens, wereld en wetenschap worden bij die gelegenheid kritisch onder de loep genomen door filosoof en schrijver Maxim Februari, auteur van Klont, de dystopische roman die door tal van recensenten werd beoordeeld als het belangrijkste Nederlandstalige boek van 2017.

Frans W. Saris is zowel een internationale autoriteit in de wetenschappelijke wereld als een veelgeprezen criticus en columnist over kunst en cultuur. Zijn brede kennis weerhoudt hem niet een optimistisch wereldbeeld te huldigen. Maar daarbij gaat Frans Saris een essentiële vraag niet uit de weg: “Hoe gebruiken we deze macht voor het goede, en richten we onszelf niet te gronde?” In Darwins cijferslot geeft hij zijn visie op onze meest urgente problemen: energie en klimaat, biodiversiteit en voeding, vrede en veiligheid; maar ook oplossingen zoals CO2-recycling. Om tot een geprofileerd antwoord te komen, wendt hij zich tot Nobelprijswinnaars, de kunst en de politiek van heden, verleden en toekomst.

Tijdens de boekpresentatie, in een dialoog tussen Frans W. Saris en Maxim Februari, komt nog een andere hoofdvraag aan bod: hebben we nog wel controle over de ontwikkelingen die gaande zijn?

Zondag 04 maart 2018 om 11 uur in Het zoekend hert. Inkom: 12 euro. Maar wie een van beide boeken koopt, krijgt deze entreeprijs terug.  Inschrijven verplicht: hetzoekendhert@gmail.com. Voor meer informatie over boek en auteurs: zie rubriek Onze activiteiten, elders op deze website.

 

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo