De blijvende magie van ‘De wereld van Sofie’

FEESTELIJKE DOORLICHTING VAN EEN WONDERBOEK

 

Op zondag 26 maart 2017 organiseert Het zoekend hert een feestelijke doorlichting van de nieuwste editie van De wereld van Sofie van Jostein Gaarder. Wij gingen ook graag in op het verzoek van uitgeverij Houtekiet om in deze aangepaste uitgave een nabeschouwing te verzorgen. Omdat deze legendarische roman over de geschiedenis van de filosofie grote invloed had op creatieve denkers en op jonge auteurs, zoals op miljoenen gewone lezers, jong en ouder.

 

PROGRAMMA VAN DEZE BOEKPRESENTATIE:

 

Welkomwoord: Eddy Strauven

Inleiding: Els Wouters (uitgeefster Houtekiet)

Dr. Floris van den Berg – filosoof en auteur: De aantrekkingskracht van een legendarisch filosofieboek

Gerda Dendooven – gevierde kunstenares en schrijfster: Sofie, of het denkende meisje in de jeugdliteratuur

Prof. em. Frans Saris – natuurkundige en auteur: Het belang van leermeesters voor denken, leren en leven

Deze feestelijke boekpresentatie vindt plaats op zondag 26 maart 2017 om 11 uur, in Het zoekend hert. Inkom: 12 euro. Wie ter plaatse het nieuwe boek koopt, krijgt dit bedrag terug. Prijs van de nieuwste editie: € 19,95. Voor meer informatie en reserveringen: hetzoekendhert@gmail.com. In hechte samenwerking met VFL en uitgeverij Houtekiet: www.houtekiet.be.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo