THE MIX OF MINDS – OVER HOOP

OVER HOOP, MET OF ZONDER OPTIMISME

THE MIX OF MINDS

Zorgvuldig denken en dialogeren. Met 10 sprekers die een beknopt betoog houden van 5 tot maximaal 10 minuten, over het thema ‘Hoop, met of zonder optimisme’. Tussendoor gesprekken waar bezoekers aan kunnen deelnemen, om elkaar te inspireren. Dat is de opzet van The Mix of Minds van filosofiehuis Het zoekend hert, op zondag 15 januari 2017 vanaf 15 uur.

‘Think 2016 was bad ? Well, 2017 will almost surely be worse.’ Zo luidde de bijna macabare voorspelling van het Amerikaanse magazine Rolling Stone bij het begin van het nieuwe jaar. In deze tijden van Trump, post-truth en angst voor terrorisme groeien de verwarring en het pessimisme met de dag. Als filosofiehuis wil Het zoekend hert daarom boeiende en geëngageerde mensen verenigen, om samen nauwgezet te overwegen in welke mate we toch hoop mogen koesteren, ondanks alles. Op zondag 15 januari 2017 van 15.00 tot 17.30 uur brengen 10 sprekers een betrokken betoog. De jonge filosoof, auteur en journalist Thomas Decreus opent met een korte lezing over Het principe van de hoop bij Ernst Bloch (1885-1977) – zie foto. Daarna komen deze sprekers en thema’s aan bod: Greg Houwer: Is de mens tot hoop gedoemd? – Dimitri Goossens: Hopen op zotheid in tijden van angst – Hubert Serries: De aarzeling van een geëngageerde middenvelder – Ine Pisters: Alle hoop laten varen, en vervangen door vertrouwen – Veerle Pasmans: De weg van de hoop als gerichtheid van geest en hart – Alma De Walsche: Hoop als een internationale kruisbestuiving – Raïssa Wauters: Poëzie, tussen gedrevenheid en bezorgdheidDries Bongaerts: De meerwaarde van muziek, tussen rillen en Dylan – Walter Van Dam: Liefste jongere. Een brief over hoop als levensgevoel. Het ‘laatste’ woord is dan, Bij wijze van synthese, aan Sanne Huysmans.

Op deze eerste Mix of Minds is de inkom gratis en zorgen we voor een drankje, een hapje én hoopvolle dan wel wanhopige muziek van singer-songwriter Dries. Wie wil deelnemen, kan nog inschrijven via hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo