De Nieuwjaarslezing 2016 – Bart Moeyaert

Elke filosoof of boekenvriend met niveau geeft weldra weer De Nieuwjaarslezingen cadeau. Een fonkelend boekje met bibliofiel karakter, gepresenteerd door filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer. Met ieder jaar opnieuw doordachte overpeinzingen en treffende formuleringen door topschrijvers met virtuoze pen. Uitzonderlijk wordt De Nieuwjaarslezing 2016 een coproductie met de uitgeverijen Luster (Antwerpen) en Querido (Amsterdam).

Deze speciale editie is immers van de hand van de veelbekroonde auteur Bart Moeyaert, tevens artistiek intendant van het Vlaams-Nederlands gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse 2016. Mede vanuit zijn opdracht voor de wereldberoemde boekenbeurs reflecteert hij over de macht en de troost van het woord, de kracht van literatuur, en het belang van een goeie stoel. Deze originele tekst wordt opnieuw gepresenteerd in een buitengewoon bibliofiel boekje, met handzaam formaat (11×17), gehuld in een zwartlinnen kaft met goudopdruk, leeslint, hoogwaardig papier en een afdruk van het handschrift van de meester.

De Nieuwjaarslezing 2016, met de publieke presentatie van het nieuwe boekje, vindt plaats op zondag 27 december 2015 om 11 uur, met een herhaling om 15 uur, in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. Inkom: €14, maar wie het boekje koopt, krijgt €5 korting. Het boekje, uitgegeven door Luster en Querido, wordt feestelijk onthuld met bubbels en zo. Reserveren is verplicht: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo