Expo ‘All too Human’ – Vernissage

Op zondag 22 maart 2015 om 15 uur opent filosoof Dimitri Goossens de tentoonstelling All too Human. De mens tussen god en beest met een lezing over Politiek als openbaring van het menselijke tekort.

Deze expo wordt georganiseerd in het kader van het lopende filosofieproject Pijn en plezier van het politieke dier. In de tentoonstelling worden de sterk uiteenlopende werken van Maarten Schaubroeck en Ronald Ophuis verbonden door een kleine maar fijnzinnige creatie van Berlinde De Bruyckere: Onschuld kan een hel zijn. De Belgische kunstenaar Maarten Schaubroeck (1980) presenteert metalen sculpturen uit zijn reeks Iron Humans. Zijn strakke metalen werken contrasteren met acht beklijvende schilderijen van de Amsterdamse kunstenaar Ronald Ophuis (1968). Pijn en lijden vormen de kernthema’s van zijn werk, met verwijzingen naar extreem geweld. Eén eenvoudig werk van de Vlaamse kunstenares Berlinde De Bruyckere (1964) vormt de overbrugging tussen de strakke sculpturen en de provocatieve  schilderijen. Dit ‘dekenwerk’ vertelt een verhaal van warmte en bescherming, maar ook van kwetsbaarheid en hulpeloosheid, de dualiteit van liefde en lijden. Het verwijst naar pijnlijke en dubbelzinnige situaties waarin elk gemeenschapswezen kan belanden.

All too Human. De mens tussen god en beest. Vernissage op zondag 22-03-2015 om 15 uur. Inkom: €9. Reserveren verplicht. hetzoekendhert@gmail.com. Andere bezoekersdata vindt u hier: All too Human. De mens tussen god en beest. Data. Meer informatie in onze rubriek Activiteiten.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo