Wapenstilstandsdag – Expo extra open

Op dinsdag 11 november 2014 – wapenstilstandsdag – houdt Het zoekend hert de tentoonstelling Tekenen in de storm extra open, van 11 tot 17 uur. Dit bijkomende initiatief wordt mee ondersteund door het Masereelfonds.

Centraal in deze tentoonstelling hangen 20 originele zinkografieën uit 1917-1918, van de wereldvermaarde graficus Frans Masereel, die voor het eerst op een expo te zien zijn.  De werken werden door hem gemaakt tijdens de Groote Oorlog – voor een pacifistische krant met zetel in Genève. De hedendaagse tekenaar, schilder en dichter Jan Vanriet creëerde speciaal voor deze tentoonstelling nog eens 16 aquarellen die het werk en de persoon van Masereel weerspiegelen. In de binnentuin plaatste Camiel Van Breedam het gedenkteken Groeten aan Otto Dix.

De tentoonstelling vindt plaats in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. De toegang is gratis. Alle bezoekers krijgen de tentoonstellingskrant en een gratis drink. Zo klinken we op de herinnering aan Wapenstilstand.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo