DE SPOORZOEKERS #2 – AUKE HULST

DE SPOORZOEKERS #2

Auke Hulst: Buitenwereld, binnenzee 

Met Eva Vanhole en Luk Van Haute

Op zaterdag 27 september 2014 organiseren Het zoekend hert en deBuren de tweede editie van de lezingencyclus De Spoorzoekers, opgedragen aan de Vlaamse schrijver en reisauteur Kamiel Vanhole (1954-2008). Opnieuw presenteren we een buitengewoon werk van een zoekende, fijnzinnige en filosofische reisauteur: Buitenwereld, binnenzee van schrijver, journalist en muzikant Auke Hulst.

De afgelopen jaren reisde Auke Hulst de halve wereld over en schreef naar aanleiding daarvan fictie- en non-fictieverhalen. In de tweede editie van De spoorzoekers komt hij zijn nieuwste publicatie presenteren. Dat boek is een bloemlezing van zijn beste reisverhalen, aangevuld met nieuwe stukken.

Buitenwereld, binnenzee (ambo/anthos) beweegt zich met inhoudelijke en stilistische bravoure op het snijvlak van kunst, filosofie en literatuur. Auke Hulst neemt de lezer mee naar Harar in Ethiopië, in het spoor van Arthur Rimbaud, maar ook bij een lange zoektocht naar zijn grote held, de Japanse bestsellerauteur Haruki Murakami. Heel spannend wordt het verblijf in een hotel in Birma.

Tijdens deze boekpresentatie treedt de Vlaamse Japanspecialist en vertaler Luk Van Haute als reflector op. In Liefdesdood in Kamara (Atlas, 2014) bundelde hij zijn vertalingen van de mooiste verhalen uit ruim een eeuw Japanse literatuur, met onder meer het oerverhaal waaruit het hele universum van Murakami ontstond. Eva Vanhole, dochter van reisauteur Kamiel Vanhole, presenteert deze cyclus telkens opnieuw vanuit de eigenheid van haar vader.

Auke Hulst (1975) is romancier, literatuurcriticus en essayist voor onder meer NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Zijn debuutroman Jij en ik en alles daartussen in verschijnt in 2006, gevolgd door Wolfskleren (2009). De roman Kinderen van het ruige land (2012) wordt bekroond met de Cutting Edge Award en de Langs de Leeuw Literatuurprijs. Met tekenaar Raoul Deleo maakt hij het literaire reisboek De eenzame snelweg, in het spoor van Jack Kerouac (2007). Zijn nieuwste bundel Buitenwereld, binnenzee (2014) krijgt meteen al sterke recensies. Auke Hulst is ook een zanger en muzikant met gitaar.

De tweede editie van De Spoorzoekers vindt plaats op zaterdag 27 september 2014 om 20 uur in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem. Inkom: € 9, maar wie het nieuwe boek koopt, krijgt meteen € 5 terug. Na de lezingen speelt muzikant Auke Hulst bovendien enkele van zijn liederen op gitaar. Reserveren is verplicht: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo