Pioniers in de praktische filosofie – Boekpresentatie

Het zoekend hert en deBuren presenteren Pioniers in de praktische filosofie van Veerle Pasmans (uitgeverij ISVW). Dit boek bevat interviews met 14 filosofen uit België en Nederland. en wordt op zondag 23 februari 2014 in Het zoekend hert officieel gepresenteerd door auteur en uitgever, in aanwezigheid van enkele van de geïnterviewden.

Volgende pioniers in de filosofie komen onder meer in dit boek aan bod:

 • René Gude, Denker des Vaderlands in Nederland
 • Hella Van den Elshout, filosofe en experte in het socratisch gesprek
 • Jos Kessels, stichter van Eidoskoop
 • Erik Boers, stichter van Het Nieuwe Trivium
 • Miriam Van Reijen, pionier in het uitdragen van de Stoïcijnen en Spinoza
 • Ton Derksen, pionier in het onderzoeken van justitiële dwalingen
 • Tinneke Beeckman, filosofisch publiciste en aangeduid als ‘denktalent van de toekomst’
 • Alicja Gescinska, filosofisch publiciste
 • Harm van der Gaag, filosofisch practicus
 • Hans Bolten en Kristof Van Rossem, pioniers in de socratische stijl
 • Eddy Strauven, stichter van filosofiehuis Het zoekend hert
 • Laurens Knoop, stichter van de filosofische organisatie Brandstof
 • Rob Wijnberg, filosoof en stichter van nieuwssite De Correspondent

Op zondag 23 februari 2014 om 15 uur presenteren we het boek Pioniers in de praktische filosofie met drie lezingen, gevolgd door een drink. Uitgever en filosoof Erno Eskens van ISVW leidt in. Ida Jongsma, filosofe en stichter van Hotel de Filosoof in Amsterdam, reflecteert over de verschillende dimensies van praktische filosofie. Tinneke Beeckman getuigt van de houding jegens praktische filosofie in academische middens. Inkom: €8. Wie het boek koopt, krijgt het entreegeld terug. Reserveren: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo