Middelheimwandeling – Waanzin in de kunst

Filosofiehuis Het zoekend hert en deBuren ontwikkelen een ‘walk-in-progress’ in het beeldenpark Middelheimmuseum. Op zondag 30 maart 2014 vanaf 14 uur begeleidt auteur en filosoof Wouter Kusters de zesde aflevering van dit project. Thema van de wandeling en de inleidende lezing: Waanzin in de kunst.

Diezelfde zondag, om 11 uur, presenteert Wouter Kusters eerst in Het zoekend hert zijn magnum opus: Filosofie van de Waanzin(uitgeverij Lemniscaat). Later op de dag staat een aparte activiteit gepland. Vanaf 14 uur namelijk gaat de auteur vanuit het thema van de waanzin een aantal werken in het nabijgelegen Middelheimmuseum nader beschouwen en ook ter plekke aan de deelnemers presenteren. Aan bod komen enkele werken uit de vaste collectie van Middelheimmuseum, maar zeker ook kunstwerken uit de tijdelijke tentoonstelling van Folkert de Jong: Amabilis insania. De beminnelijke waanzin. Deze tentoonstelling sluit die zondag definitief af, zodat deze Middelheimwandeling uw laatste kans zal zijn om die werken nog te beleven.

Voor Pure waanzin, een zoektocht naar de psychotische ervaring (2004) ontving Wouter Kusters de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek van 2005. Zijn nieuwste werk is een diepgravende studie over de meest uiteenlopende waanzinnige ervaringen: van ‘de dolle mens’ van Friedrich Nietzsche en de doorgedraaide danser Nijinski tot de misschien wel geniale gek bij u in de buurt.

Deze 6de editie van de Middelheimwandeling vertrekt vanaf 14 uur in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. Duur: 2.30 uur. Prijs: € 8. Reserveren is verplicht: hetzoekendhert@gmail.com. Voor meer informatie: www.deburen.euwww.middelheimmuseum.be.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo