Van offer tot revolte – Expo Camiel Van Breedam

Bij de lezingencyclus Albert Camus – De moed om verder te denken presenteert Het zoekend hert een tentoonstelling met werk van Camiel Van Breedam. De getoonde kunstwerken werden gekozen in functie van hun filosofische uitdrukkingskracht en het verband met het denken van Albert Camus.

De legendarische assemblagekunstenaar Camiel Van Breedam (1936) realiseert een inbreng in zeven clusters, zoals het getal zeven in zijn werk een bijzondere betekenis heeft. Hij kiest voor een selectie van eigen thema’s die aansluiten bij het werk van Camus: de mens in opstand, het actieve schrijverschap, de pest, denken in onzekerheid, de tocht van Sysiphus, de eeuwige vlam, de dubieuze liefde tot de naaste, en het melancholische leven van de ontkerstende mens…

Van offer tot revolte. Open van 15-09 tot 22-12-2013, tijdens en na de activiteiten, of op verzoek. Verplicht reserveren: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo