Filosofische kunstwandeling – met Dr. Kees Vuyk

De vierde editie van onze ‘walk-in-progress’ in het Middelheimmuseum, op zondag 22 september 2013, wordt begeleid door de Nederlandse auteur, kunstkenner en universitair hoofddocent Kees Vuyk, eredirecteur van het Nederlands theaterinstituut. Hij belicht speciaal ‘het theatrale van kunst’.

Dr. Kees Vuyk (1953) is hoofddocent in de media- en cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij promoveerde met Homo Volens. Beschouwingen over de moderne mens als willende mens naar aanleiding van Nietzsche en Heidegger (1990). Van 1991 tot 2006 was Kees Vuyk leidinggevende van het Theater Instituut Nederland (TIN). Hij publiceerde onder meer De esthetisering van het wereldbeeld. Essays over filosofie en kunst (1992), De treurnis blijft. Essays over melancholie en verbeelding (1995) en Het menselijk teveel. Over de kunst van het leven en de waarde van kunst (2002). Kees Vuyk co-editeerde vier andere werken over kunst en filosofie en is vast redactielid van Esthetica. Tijdschrift voor Kunst en Filosofie.

Zondag 22 september 2013, vanaf 13 uur in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. Prijs: €8. Duur: 2,30 uur. Meer informatie: www.deburen.eu of 0032 473 68 66 65. Reserveren: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo