DE EEUWIGE STRIJD VAN EROS – SELM WENSELAERS

Selm Wenselaers – Dimitri Goossens – Suzanne Grotenhuis

DE EEUWIGE STRIJD VAN EROS

De filosofische lezingencyclus Eros en de kwetsbare mens, naar aanleiding van de honderdste geboortedagen van Louis Paul Boon en Leopold Flam, werd afgerond met een superieure synthese. Drie jonge denkers focusten één na één op de innerlijke erotische spanningen in de mens.

Historicus en auteur Selm Wenselaers verwees naar de strijd bij L.P. Boon tussen persona en schaduw. Wat willen we zijn – en wat zijn we in werkelijkheid? Hij volgde het denkspoor van Carl Gustav Jung die anima en animus onderscheidde – de strijd tussen het vrouwelijke en het mannelijke – maar bracht vooral een persoonlijke beschouwing. Filosoof en historicus Dimitri Goossens sprak over de sacrale ervaring van het schokkende in kunst en realiteit, de representaties van de dood en de rol van het lichamelijke daarin. De Vlaams-Nederlandse actrice Suzanne Grotenhuis verhaalde met een bijzondere theatrale monoloog over de eeuwige strijd van Eros – met een geliefde van Casanova in de hoofdrol.

De eeuwige strijd van Eros vond plaats op zaterdag 23 februari 2013.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo