De boekjes van het jaar, zeg maar!

Staakt uw zoektocht naar de mooiste en diepzinnigste boekjes van het jaar! Uw zucht naar inzicht wordt beloond met clevere kerngedachten in een bijzonder omslagwerk. Het zoekend hert en uitgeverij Luster lanceren tegelijkertijd twee blitse publicaties met stijl en inhoud: Trekvogels in de mist van Bernard Dewulf en De zorgen van een schrijver van Yves Petry.

Met deze pareltjes start Het zoekend hert de serie De Nieuwjaarslezingen, die wordt uitgegeven en verspreid door de jonge uitgeverij Luster, van Marc Verhagen. Vormgever Steven Theunis van Armée de verre, laureaat van de Plantin Moretusprijs voor best verzorgde boeken, realiseerde een meesterwerkje met zwartlinnen omslag, goudopdruk, leeslint, bijzonder papier en retrolettertypes die naar het interbellum verwijzen.

Pièce de résistance in beide boekjes zijn de teksten van De Nieuwjaarslezingen, die Het zoekend hert telkens organiseert tijdens het eerste weekend van het  jaar. In de eerste editie reflecteert dichter Bernard Dewulf over het belang van het kleine, het futiele, het illusoire, daarbij geïnspireerd door trekvogels in zijn tuin. Schrijver en academisch filosoof Yves Petry, zoals Dewulf ook laureaat van de Libris Literatuur Prijs, confronteert ons met ‘de zorgen van een schrijver’. Hij hield zijn lezing nog op zaterdagavond 7 januari 2012. Daarna werden de fonkelnieuwe boekjes plechtig vanonder een feestelijke stolp gehaald, in aanwezigheid van beide auteurs, de uitgever en een enthousiast publiek.

De Nieuwjaarslezingen van Bernard Dewulf en Yves Petry zijn te koop in de betere boekhandel, maar ook rechtstreeks via Het zoekend hert ° The searching deer, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. Prijs per titel: €14,95. Prijs voor de twee titels samen, via Het zoekend hert: €25 (+ verzendingskosten). Voor bestellingen – of meer informatie: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo